Musikalske foredrag

Mit nyeste foredrag er om Jens Rosendal – en af Danmarks flittigste sang- og salmedigtere med hele 10 sange i Højskolesangbogen. Han kom fra et stærkt indremissionsk miljø, men brød med det, da det ikke harmonerede med hans egen opfattelse af kristendommen og han homoseksualitet. En forelskelse i en meget yngre mand, 20 års forhold og tabet af ham, gav brændstof til at skrive fantastiske sange som “Du kom med alt det der var dig” og “Som solskin over mark og hav”.

Jeg medbringer sanghæfter og akkompagnerer på harmonika og/eller klaver. I alle de musikalske foredrag veksler jeg mellem fortællinger, fællessang og hvor jeg synger/spiller for jer.

Sådan en tilbagemelding er dejlig:

Kære Flemming
Jeg synes lige, at du skal vide, at alle evalueringer fra vores højskoleuge i x-centret gav dig topkarakter for dit foredrag. Vi kunne godt finde på at hyre dig en anden gang 🙂
Kh xx

De andre foredrag handler om:

Flemming Bamse Jørgensen. Flemming ønskede sig egentlig ikke at være kunstner, men ville bare gerne underholde sit publikum og få dem til at synge og danse. Men hans store og følsomme stemme kunne meget mere end det. Hvis du vil se en lille præsentationsvideo, kan du KLIKKE HER

Bent Fabricius-Bjerre. En 80 år lang spændende karriere som musiker, komponist, forretningsmand og ægtemand. KLIK HER for at se præsentation af foredrag om Bent Fabricius-Bjerre. 

Benny Andersen. Med humoren som virkemiddel og med en enorm digtsamling og bøger som Svantes Viser, er han folkeje i Danmark. KLIK HER for at se uddrag af et foredrag.

John Mogensen. Men hans direkte sprog og markante holdninger er hans sange stadig her 45 år efter hans død højaktuelle.

Kim Larsen. Folkekær og folkelig som få. Med sit store gab sang han sig ind i danskernes hjerter. Hans sange spænder ganske vidt. KLIK HER for at se klip fra et foredrag

Sigfred Pedersen. Forårsdigteren, Nyhavnsdigteren blev han kaldt. Vi elsker alle sangene om Katinka og Søren og Skærsliberen.

Kai Normann Andersen. “Musikken er af …” Så er kvaliteten i top. En enorm samling af skønne filmmelodier og gode sange.

Røverne i Rold. En historie om de autentiske ugerningsmænd i 1800-tallets vilde Rold Skov. Og med masser af andre viser og historier.

Julens sange og Salmer. En hyggelig musikalsk rejse gennem julens sange og salmer krydret med historier om dem og traditionerne.

Foredragene er alle musikalske, hvilket betyder at der er masser af musik og sang. Du ken hente en printvenlig oversigt over foredragene her: OVERSIGT OVER FOREDRAG.

De fleste foredrag holder jeg for menighedsråd, ældrecentre, kulturhuse, pensionistforeninger, fagforeninger og andre foreninger.

Prisen for et foredrag i hverdags-dagtimerne koster kr. 4.000 for op til 2 x 1 time – om aftenen på hverdage og søndage kr. 4.500. Dertil evt. kørsel fra Aarhus.